Julkort — Beställ tryckta julkort i låga kvantiteter

Julkort är ett av de viktigaste utskicken för året för såväl privatpersoner som företag. Det skickas många julkort i Sverige. Över 50 miljoner julkort hamnar i olika brevlådor strax före jul. Det är då alla vänner, bekanta, affärspartners, samarbetspartners och kunder ska uppskattas och kommas ihåg. Att skicka julkort är en tradition som går tillbaka till 1800-talets mitt och har en stor betydelse för människor i hela världen.

>> Beställ julkort online:


VistaPrint.se


  • Enkla att designa och beställa
  • Välj bland hundratals juldesigner
  • Skapa dina julkort på några få minuter och få dem levererade på endast 3 dagar

Att få ett julkort betyder att någon tänkt på just den personen och det betyder mycket för vidare kontakter. De flesta vykort sätts upp för visning i de hus de skickas till, och kommer därför att synas under hela julhelgen.

Ett julkort kan ha nästan vilken form som helst. Vissa är små och enkla, andra avancerade och exklusiva. Vissa handlar om julefrid, andra handlar om skoj och lek. De kan vara en enkel sida med ett motiv och en kort hälsning på. De kan också vara dubbla med en vacker framsida och en hälsning på insidan. Man kan välja ett julkort på enklare papper, eller ett med högre ytvikt för extra tyngd och känsla av exklusivitet.

Julkort

Vanliga motiv på julkort

Julkort kan köpas färdigtryckta och på de flesta kan man skriva en egen hälsning på. De mest populära motiven är de traditionella. Det ska gärna finnas en gammaldags tomte, tomtenissar, bockar och mycket snö och granar. En annan populär variant är de stiliserade julkorten med granar, julgranskulor och ljus och mjuka färger. Förr var Jesusbarnet och jungfru Maria vanligt på julkorten. Men i dagens sekulariserade samhälle är det inte längre lika många som väljer det motivet.

Ett eget designat julkort med en vacker eller för året betydelsefull bild, eller ett motiv som visar vad man som person eller företag vill stå för i juletid, ger en extra dimension till julkortet och gör det personligt utan att man behöver skriva det för hand. Vid många utskick underlättar personligt tryckta julkort betydligt, då man kan trycka själva namnteckningen i julkortet och skicka det direkt.

Vad man än väljer för julkort ska man alltid välja julkortet med största omsorg. Det, liksom alla andra utskick, berättar vem man är genom hur det ser ut, hur det är format och vad som står på julkortet. En personlig hälsning på korten är också viktigt, så att man som person eller företag förmedlar något litet extra som gör att just det vykortet koms ihåg även efter jul.


Beställ julkort online:

VistaPrint.se


Rekommenderat: