Kuvert — Köp snygga kuvert online

Kuvert är ett brevs omslag. De ger mottagaren det första intrycket av brevet och företaget som skickar utskicket. Med rätt kuvert kan man påverka kunden att känna sig positiv till det egna företaget och visa hur viktig adressaten är. Vid speciella utskick kan man behöva extra fina kuvert.

Beställ kuvert online:


VistaPrint.se


  • Tryck i 4-färg på fram- och baksida
  • Enkelt att skapa; lägg till din text eller logotyp
  • Högkvalitativt 90 g/m² papper

Kuvert

Det vanligaste kuvertet är i ett C5 format. C5 är ett format som vikta A4-papper passar i. C4 är en storlek som används för större utskick, och utskick där man inte vill vika det papper man skickar. Använder man storleken C6 på kuvert delas ett A4 in i tre delar för att passa in, perfekt och stilfullt vid enkla brev. Det går även att få specialdesignad storlek om man har en udda storlek på sina foldrar.

De vanligaste färgerna på kuvert är vit, grå eller naturfärgad. Numera finns det naturligt vita kuvert som inte är blekta. Men det går givetvis att beställa kuvert i vilken färg man vill. Färg kan vara bra om man söker extra uppmärksamhet till exempel. Insidan på ett kuvert är allt som oftast mjukt grå. Det kan vara snyggt med en mildare ton av den färg man valt på utsidan av kuverten om man vill göra en vacker inbjudan komplett.

Det är effektfullt med tryck på kuvertet. Företagets logotyp och adress är vanliga tryck, men man kan faktiskt också ha speciella tryck med en viss slogan eller något annat för att göra kuverten personliga och trevliga. Bara fantasin sätter gränsen.

Tjockleken på pappret

Tjockleken på pappret och papprets kvalitet är också av stor vikt när man väljer kuvert. En tjockare ytvikt ger ett robustare intryck, liksom grövre fibrer. Ett tjockare papper är dyrare och det kan därför vara onödigt vid stora utskick, som fakturor och liknande. Däremot kan de med fördel användas till viktig affärskorrespondens, i och med den bättre kvaliteten.

För att försluta kuverten används klister. Här finns det olika val att välja mellan. De fukthäftande kuverten kräver att man fuktar kanten för att klistret ska häfta. Med självhäftande kuvertkant behövs inte det. Om kuverten blir gamla kan det självhäftande klistret fästa lite dåligt. Om man vill ha ett stort lager kuvert med självhäftande kuvert kan det vara bra med Peel & Seal kuvert. De är kuvert med självhäftande klister som skyddas av en liten skyddande remsa.

Vissa kuvert har fönster, så att adressatens adress, som anges på brevpappret, syns igenom. Man kan också ha fönster som släpper igenom texten för avsändarens adress på brevet. Då behöver man inte skriva adressen flera gånger och dessutom behöver man inte oroa sig för att det ska bli fel adressat om man har många personliga utskick. Vad man behöver tänka på då är att man har rätt inställningar i datorn på brevmallarna så att adressatens namn och adress hamnar mitt i fönstret.

Det finns flera olika standardplaceringar för fönstren och det kan vara till vänster eller till höger. V står för vänster och H står för höger och vart fönstret är i placerat i höjdled beskrivs genom en siffra.

Beställ kuvert online:


VistaPrint.se


Rekommenderat: